06-13295843
MeetingCare biedt thuiszorg voor cliënten in de regio Tilburg. Wij staan voor kleinschalige zorg en persoonlijk contact. Met een vast team kijken we wat onze cliënt nodig heeft en zoeken we samen passende oplossingen. Wij zijn betrokken, respecteren de eigen regie van cliënten en de (on)mogelijkheden van naasten. Wij creëren voor onze medewerkers een fijne thuisbasis, zij werken graag bij ons en hebben hart voor de cliënt.
De onderstaande kernwaarden staan hoog in het vaandel bij MeetingCare :
MeetingCare werkt met kleine teams zodat cliënten niet teveel verschillende medewerkers in huis krijgen, in vakantieperiodes en met veel zieken kan het zijn dat er meer wisselingen zijn in medewerkers. Als zorgvragers/cliënten Meetingcare bellen krijgen ze direct een medewerker aan de lijn, zonder keuzemenu.
De visie van MeetingCare: goede zorg staat voorop. Wij vinden dat zorg persoonlijk moet blijven. Wij zetten ook in de toekomst in op een kleinschalige organisatie met korte lijnen. Goed werkgeverschap is belangrijk voor ons, evenals het duurzaam binden van cliënten en medewerkers. Dit kan alleen door goede communicatie met de cliënt, zijn of haar familie en/of mantelzorgers maar natuurlijk ook met andere zorgverleners (bijv. de huisarts).
MeetingCare heeft de visie gevormd op de volgende onderdelen van de organisatie:
MeetingCare speelt vooral in op de groeiende groep ouderen die in hun thuissituatie zorg nodig hebben. Transferafdelingen, huisartsen etc. weten ons goed te bereiken met zorgvragen voor hun cliënten. Code rood (geen ruimte voor nieuwe cliënten) is een term die wij bij MeetingCare niet gebruiken. Als eigen cliënten uitbreiding van zorg nodig hebben zullen wij dat in de meeste gevallen kunnen bieden. Als cliënten tijdelijk opgenomen worden in het ziekenhuis kunnen zij bij thuiskomst rekenen op onze zorg, mochten er meer zorgmomenten nodig zijn of handelingen die MeetingCare niet kan bieden, dan denken wij mee over een alternatief. Wij sturen op zelfredzaamheid van de cliënten waardoor er regelmatig gaatjes ontstaan om andere mensen te helpen. Onze contacten weten ondertussen dat wij altijd ons uiterste doen om ruimte te maken maar accepteren het ook als het even niet mogelijk is.
Onze cliënten kunnen rekenen op zorg waar behoefte aan is. Er wordt een verpleegkundig advies gesprek ingepland met de cliënt en het netwerk en vandaar uit wordt door onze wijkverpleegkundige een indicatie opgesteld. Wij respecteren de wensen van de cliënt en met onze zorg hopen we dat zij zo lang mogelijk in hun eigen woning kunnen blijven wonen. Met onze zinnige zorg werken we, indien mogelijk, naar een zo groot mogelijke zelfredzaamheid toe, alle handelingen die de cliënt zelf nog kan uitvoeren juichen wij toe. Indien mogelijk leren wij u omgaan met hulpmiddelen en technologie. De eigen regie van de cliënt en de mensen om hen heen blijft het meest belangrijk.
Wij streven ernaar dat onze medewerkers met plezier en trots voor MeetingCare werken. Wij vinden het belangrijk dat alle medewerkers met voldoende vrijheid hun werk kunnen uitvoeren. Ze denken vanuit de cliënt: niet VOOR maar MET de cliënt. Meetingcare heeft ervoor gekozen dat de medewerkers rechtstreeks onder de bestuurder vallen en er geen verwarrend middenmanagement is. Dit betekend dat ieder team zelf organiserend is en regelvrijheid heeft. De wijkverpleegkundige valt ook in deze teams en zal toezicht houden op de bevoegd- en bekwaamheden van de medewerkers. De cliënttevredenheid wordt jaarlijks gemeten en de eerste meting in 2019 was bijzonder goed, dit hebben we tot 2024 kunnen volhouden, jaarlijks een ruime 9, we werken hard om dit cijferniveau te kunnen behouden. Dit is uiteraard te danken aan de medewerkers die voor ons werken. Door regelvrijheid en medezeggenschap in de organisatie kunnen we onze medewerkers binden aan MeetingCare.
De zorgmarkt stelt door de complexiteit hoge eisen aan de Raad van Bestuur en aan de Raad van Toezicht, deze dienen proactief te zijn. Binnen Meetingcare is dit zeker het geval. De RvT staat de RvB (bestuurder) met raad en daad terzijde en helpt bij complexe vraagstukken. MeetingCare voldoet aan de volgende kwaliteitseisen: onafhankelijk, transparant, professioneel, selectief, slagvaardig en samenwerkend. Dit is aan de structuur goed te zien, binnen Meetingcare is een zeer eenvoudige structuur te zien: RvB terzijde gestaan door RvT en cliëntenraad en het Zorgteam: alle medewerkers die bij Meetingcare in dienst zijn.
MeetingCare is ervan overtuigd dat je een goede werkgever kunt zijn door de lijntjes kort te houden en de medewerkers inspraak te geven en zelf organiserend te laten werken. De wijkverpleegkundige valt ook in het zorgteam en zal de bevoegdheden en bekwaamheden in de gaten houden. Als er opleidingen/cursussen nodig zijn zullen medewerkers deze aangeboden krijgen, zij worden daarin begeleid door de wijkverpleegkundige.
Medewerkers die zich verder willen ontwikkelen zullen wij scholing aanbieden, Meetingcare heeft ruimte genoeg om ook eigen medewerkers door te laten leren, wij stimuleren en motiveren ze graag. MeetingCare trekt ook mensen aan die op dit moment niet in de zorg werkzaam zijn, wij leiden deze mensen op tot zorgmedewerkers zodat we continuïteit van zorg kunnen waarborgen.
MeetingCare werkt vanuit het standpunt van dienend leiderschap. We blijven met de medewerkers in gesprek over hoe we de beste zorg voor onze cliënten kunnen waarborgen. We proberen het ziekteverzuim van de medewerkers zo laag mogelijk te houden door te zorgen dat de medewerkers niet onder te grote druk moeten werken, wekelijks wordt er gekeken naar het aantal cliënt- en contracturen medewerkers, hierop wordt besloten of we zorgvragers niet/wel aannemen.
Alle rechten voorbehouden | Meeting Care BV